Reviews schepen

Friendship 26 Free


Friendship 26 Free : Heron

Kenmerken van onze Friendship 26 Free

 

  • Bijzonder compleet voor een schip van "slechts" 26 voet.
  • De bijzonder goede zeileigenschappen.
  • Een diepgang van slechts 1.10 mtr.
  • Afsluitbare hut in de boeg.

Reviews

Een rondje Friese meren gezeild.

Al ruim 10 jaar huur ik bijna jaarlijks een zeiljacht bij Maran. Ik ben hiermee begonnen toen mijn kinderen rond de 12 jaar waren en nu ruim tien jaar later ga ik nog steeds met hen een aantal dagen per jaar zeilen. Ik heb drie zonen en meestal gaan er twee van hen mee.

In de afgelopen jaren hebben wij verschillende zeiljachten gehuurd, diverse Friendships en ook de Jeanneau 26 (Mistral). Met alle schepen hebben wij goede ervaringen, ze zeilen en varen prima, ook de bediening van de zeilen vanuit de kuip is handig.  De schepen zijn compleet ingericht en goed onderhouden.

Vanuit Terkaple zijn verschillende delen van Friesland goed bereikbaar. Het Sneekermeer is heel dichtbij en ook de Fluessen zijn in een dag te bereiken.

Op deze meren is het prima zeilen en zijn diverse mogelijkheden om in een haven of aan een steiger te overnachten. Afgelopen jaar hebben wij in een Friendship 26 (Heron) in een week een rond je gemaakt door Friesland waarbij we de volgende meren hebben aangedaan; Sneekermeer, Langweerderwielen, Tjeukemeer, Grootte Brekken, Brandemeer, Slotermeer, Heegermeer, Fluessen, Grootte Gaastmeer, Zandmeer en Oudegaasterbrekken. Op al deze meren is het prima zeilen met de zeiljachten van Maran.

Onze ervaringen met Maran Yachtcharter zijn goed. De mensen zijn vriendelijk en behulpzaam. Vanaf het eerste contact voor de reservering tot en met het inleveren van de boot is alles prima geregeld en is de communicatie duidelijk en prettig.

Voor ons is Maran een prima verhuurbedrijf voor zeiljachten, wij hebben geen behoefte een andere verhuurder te zoeken.

 

Wessel Griffioen,

Heteren (Overbetuwe)

Twee stoere vrouwen op de Heron!

* Samenstelling van de bemanning

Twee stoere vrouwen!

* Ervaringen met het schip

We hebben echt alle schepen van Maran al gevaren muv de motorboten en de valken.

Ieder schip weer is tip top in orde; beter kun je ze niet krijgen.

* Ervaringen over het vaargebied

Friesland, de Waddenzee, IJsselmeer zijn allemaal binnen handbereik. Wat voor weer het ook is, het is altijd alsof je in het buitenland bent. Heerlijke dorpjes om 's avonds lekker te eten. Wild liggen op een Marekrite en wakker worden met de vogeltjes en de schapen. Grote slagen maken op de Waddenzee of rustig motoren over de Jeltesloot. Altijd afwisselend en heerlijk ontspannend.

* Ervaringen met Maran Yachtcharter

Dit zijn de besten! Zonder te overdrijven. Excellente service, zeer betrouwbaar en altijd gezellig. Wij komen er niet voor niets al vijftien jaar.

 

Al een flink aantal jaren huur ik een Friendship 26 bij Maran.

Eén keer was ik te laat en huurde toen elders, om daar meteen flink spijt van te krijgen. Daarom boek ik nu steeds extra vroeg.

De Friendship is voor mij een heel fijne boot en hij wordt altijd in topconditie afgeleverd. Ik vaar soms met mensen die ook veel zeilervaring hebben, maar ook soms met minder ervaren zeilers. Ook dat is prima te doen. Meestal is het de Friese Meren, maar de afgelopen jaren heb ik ook veel op het IJsselmeer gezeild omdat het echt prima weer was. En dan is het een feest om elke avond weer elders af te meren. De voorzieningen in de Friendship zijn prima, van alle gemakken voorzien.

Wat het nog eens extra fijn maakt, is dat de mannen van Maran heel relaxed en alle tijd voor je hebben bij vertrek en terugkeer. Eén keer had ik ze onderweg telefonisch nodig toen zich een probleempje voordeed, ook dat was weer snel opgelost.

Hugo Lingeman